Verksamheter

Stiftelsen VidarklinikenVidarkliniken

Stiftelsen Vidarkliniken driver Nordens enda sjukhus som erbjuder kvalificerad vård och rehabilitering med antroposofisk inriktning.

Vision

Stifelsen Vidarkliniken vill vara främst i Sverige på att ge vård som berör och som präglas av respekt för varje människa, dess unika behov och kapacitet.
Vi vill inspirera både individer och samhälle till att utvidga sin syn på läkeprocesser och att liksom Stiftelsen Vidarkliniken ta hänsyn till människans alla dimensioner.

Mission

Stiftelsen Vidarkliniken driver både en rehabiliteringsenhet, Vidar Rehab, och en vårdcentral, Vidar Vårdcentral. Båda enheterna strävar efter att ge bästa möjliga vård där en antroposofisk inriktning innebär en utvidgning av skolmedicin med bland annat aktiv omvårdnad, läkemedel och terapier. All vård ges i dialog med patienten.

Arkitekturen och utomhusmiljön är skapad för att främja läkning. De arbetar aktivt med att sprida information och kunskap om antroposofisk läkekonst och drivs utan vinstsyfte.

Verksamhetsidé

Vidar Rehab erbjuder kvalificerad vård och rehabilitering vid cancer i alla stadier inklusive palliativ vård. Andra prioriterade kompetensområden är stressrelaterad psykisk ohälsa, sammansatta och komplexa sjukdomstillstånd, långvariga omfattande smärttillstånd samt svåra somatiska och kroniska invärtesmedicinska sjukdomar.
Vidar Vårdcentral erbjuder primärvård för boende i Stockholm och Sörmland.
Vidar Rehab och Vårdcentral är internationellt certifierade för att bedriva medicin och arbetar kontinuerligt med forskning, utveckling och utbildning.

Det medicinska ansvaret har specialistkompetenta läkare och legitimerade sjuksköterskor. Arbetet sker i en unik teambildning kring patienten, där olika terapeuter bidrar med läkeeurytmi, konstterapier och fysioterapier. Maten håller hög kavlitet med i första hand biodynamiska råvaror. Etableringar på nya orter är planerade.

Stiftelsen Vidarkliniken driver nu rehabilitering i slutenvård under namnet Vidar Rehab (www.vidarrehab.se) och vårdcentral Vidar Vårdcentral (www.vidarvardcentral.se).
Båda har en ny hemsida.

Hemsida: vidarrehab.se och vidarvadcentral.se
Kontakt: Klicka här

 

Föreningen Tunabergs gruppboende

Demensboende med livskvalitet i fokus

Vi är ett äldreboende med plats för åtta personer med demensdiagnos. Vårt arbete bygger på antroposofisk helhetssyn.

På Tunaberg ges omvårdnad till hela människan: kropp, själ och ande. Våra äldre får t.ex. massage, insmörjning och fotvård. Medarbetarna är närvarande och engagerade, ser de boendes behov. Alla som arbetar på Tunaberg engagerar sig i att skapa en verklig gemenskap. Det innebär bland annat att bry sig om och tillbringa tid med varandra. Vi eftersträvar ett nära och gott samarbete med anhöriga.

Vi intresserar oss för och respekterar hur de äldre har levt förut – deras biografi – i vår strävan att ge bästa möjliga individuella bemötande.
På Tunaberg är livskvaliteten i fokus.

Hemsida: www.tunaberg.info
Kontakt: Klicka här

 

Kommentarer inaktiverade.